Doğru bildiğini yap...

MAKTU AİDAT zamlarına RET

MAKTU AİDAT zamlarına RET

Değerli meslektaşlarım ve kıymetli okurlar;
Bu yazımızda son bir yılımızın sizlerle birlikte kritiğini yapıp, istek ve taleplerimizi yılın son yazısında yineleyerek kapanış yapacağız.
Bildiğiniz üzere 2019 Aralık ayında tüm dünyayı etkisine alacak olan bir virüs ilk kez Çin’de duyuldu. Bu yeni salgın birkaç ay tüm dünyaya yayılırken ülkemizde de görülmüş ve hızla yayılmaya başlamıştı.
Bu yeni salgın türüne karşı, bilimsel araştırmalar devam ederken hastalık ise can almaya devam ediyor. 
Öyle ki, hastalık aynı zamanda global anlamda da ekonomik zorluklara yol açmış, ülkeler ekonomik daralmalara gitmiş, çeşitli önlemlerle vatandaşlarına mali durum güçlüğü yaşatmamaya gayret göstermişlerdir. 
Ülkemizde de aynı nitelikte, gerek çalışanlar gerekse işverenler için çeşitli ekonomik önlem ve paketler açıklanmış ve bu süreçte etkilenen herkesin bir nebze nefes almasını sağlayacak programlar açıklanmıştır. 
Ülke ekonomisine yön veren biz mali müşavirler bu süreçte sağlık koşullarımızı riske ederek devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu can siperane çalışmalarımızla gösterdik. 
Bu süreçte birçok meslektaşımızı salgın hastalığa kurban verdik, her gün azaldık ama yine de ülke ekonomisi için çalışmaya ve üretmeye devam ettik. Bu bağlamda tüm meslektaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum.
Bu zorlu süreçte her sektörde olduğu gibi bizde ekonomik olarak etkilendik, küçüldük ama yılmadık çalışmaya devam ettik. Bunu yaparken de devletimizin bizi de görmesini bizim HAKLI taleplerimizi dikkate almasını istedik. 
Bu konuda hem devletimizden hem de  üst birliğimizden bazı talep ve beklentilerimiz vardı, Neydi bunlar kısaca hatırlayalım.
-    Muhasebe hizmet bedelinde KDV oranın %1 e indirilmesi
-    Mücbir Sebep kapsamının genişletilerek (önce sağlık) ekseninde yeniden düzenlenmesi
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan taleplerimizdi. Bu taleplerimi ve beklentilerimizi yineliyoruz.
-    Kapasite Sınırlaması (KOTA getirilmesi)
-    Haksız Rekabet Koşullarının ortadan kaldırılmasına yönelik çalışma
-    Tahsilat Sorunu vb.
Sorunlarımızın da üst birliğimiz TÜRMOB tarafından çözüme kavuşturulması taleplerimiz ve beklentilerimiz arasındaydı. Bu son yazımızda yine aynı beklentiler içinde olduğumuzu da bildirmek bizlerin camiamıza asli borcudur.
Bu zorlu süreçte İstanbul Odamızın tasarruf yapması gerekirken, maalesef bir yıldır hiçbir eğitim düzenlenmemesine rağmen eğitim birimlerimiz hala açık ve milyonlarca lira atıl olan eğitim birimlerine aktarılmaya devam ediyor. Ne acıdır ki, kendi muhasebesini yapamayan bir oda yönetimi odamızı yönetmeye devam ediyor.
Bağımsız Mali Müşavirler Grubunu temsilen, İSMMMO Yönetim Kurulu üyesi olarak meslektaşın zor durumunu gözetmek adına 2021 MAKTU AİDAT’lara zam yapılmaması önerimiz yönetimdeki diğer muhalefet grubunun da desteğine rağmen Yönetim Kurulu toplantısında OY ÇOKLUĞU ile kabul görmeyerek RET edilmiştir. Dünyada tüm muhasebe örgütleri pandemi nedeniyle üye aidatlarına %20-25 oranlarında indirim yaparken bizim odamızın zam yapılmaması önerimizi ret etmesinin takdirini siz değerli meslektaşlarıma ve okurlarımıza bırakıyorum.
Bu vesile ile tüm meslektaşlarım ve kıymetli okurların yeni yılını kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.31.12.2020

BMMG Kurucu Başkanı
Turgay Kanarya