Doğru bildiğini yap...

NEŞE KAYNAĞIMIZ ÇOCUKLARIMIZA ATAMIZDAN BİR ARMAĞAN

NEŞE KAYNAĞIMIZ ÇOCUKLARIMIZA ATAMIZDAN BİR ARMAĞAN

NEŞE KAYNAĞIMIZ ÇOCUKLARIMIZA ATAMIZDAN BİR ARMAĞAN

 

Sevgili çocuklar ve kıymetli okuyucular;

 23 Nisan 1920, Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarih olmasının yanında;  tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin yeniden ayağa kalkışının ve dirilişinin de miladıdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldıktan 4 yıl sonra 23 Nisan 1924 tarihinde bugünün bayram olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929 da ilk kez Çocuk Bayramı olarak kutlanmış bu bayramı,Mustafa Kemal Atatürk milletin geleceği olarak gördüğü çocuklara armağan etmiştir. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.

Bu yıl, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının ve Milli Egemenliğin 100. yılı olmasıda ayrıca önem arz etmektedir.

Ülkemiz de her yıl coşku ile kutlanan ve 23 Nisan dendiğinde hemen herkesin aklına gelen neşe ve sevinç gösterilerininbu yıl dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan salgın hastalık nedeniyle bir araya gelerek kutlayamayacak olmanın burukluğunu yaşıyoruz.

İnanıyorum ki bu günler birlik ve beraberliğimizi bir kez daha pekiştirecek ve hep birlikte zorlukların üstesinden gelmeyi başaracağız. Salgın nedeni ile bu yıl bir araya gelemeyen dünya çocukları; tekrar elele tutuşacak, tekrar kardeşçe kucaklaşacaklardır.

Bu süreçte #EvdeKal çağrılarına uyarak salgının yayılmasını önleyen geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ayrıca tebrik ediyorum. 

Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve İstiklal savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve sevgi ile yad ediyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 100. açılış yıl dönümünü kutluyorum.

Sağlık ve mutlulukla kalın.

BMMG Grup Başkanı

Turgay KANARYA