Doğru bildiğini yap...

BMMG’den 30 Ağustos’a Özel Kutlama

BMMG’den 30 Ağustos’a Özel Kutlama
BMMG’den 30 Ağustos’a Özel Kutlama
BMMG’den 30 Ağustos’a Özel Kutlama
31 Ağustos 2021

BMMG’den 30 Ağustos’a Özel Kutlama

Bağımsız Mali Müşavirler Grubu Derneği (BMMGD) Büyük Taarruz Zaferi’nin 99. yıl dönümünü kutlamak amacıyla bir etkinlik düzenledi. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu temsilen İstanbul Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ve Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Ufuk Karakaya’nın yanı sıra Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Muhasebeciler ve Denetçiler Platform Başkanı Masum Türker, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bağımsız Mali Müşavirler Grup Başkanı Turgay Kanarya, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Disiplin Kurulu üyesi Taner Yüceur, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Denetleme Kurulu Üyesi Metin Yalçın, Burs Umut Hareketi Başkanı Hüseyin Halil ve Bursa Umut Hareketi Kurucu Başkanı Muharrem Kaya’nın katılımıyla gerçekleşen kahvaltılı etkinliğimize pandemi sebebiyle sınırlı sayıda misafir kabul edileceği grubumuzun meclis üyeleri ve ilçelerde temsilci yarımcıları ile aktif üyeleri yer aldı.

Mali müşavirlik mesleğinin geliştirilmesi, geleceğinin şekillendirilmesi ve ileriye taşınması için çalışan Bağımsız Mali Müşavirler Grubu Derneği (BMMGD) tarafından Büyük Taarruz Zaferi’nin 99. yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarına yönelik saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu adına konuşma yapan Çağlar, “İlkelerine sahip çıkan bir grup ile birlikte 30 Ağustos’u kutlamaktan ötürü büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemiz için büyük anlam ifade ediyorsunuz. Değerli katkılarımızdan ötürü teşekkürlerimizi sunarız.” dedi ve Ekrem Bey’in gündem yoğunluğu sebebiyle katılamamasından ötürü üzüntülerini aktardığını ve sevgi ile saygılarını yolladığını belirtti.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise, “Böyle anlamlı bir günde aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bakırköy’de düzenlenen bu etkinlik için şahsım ve Bakırköy halkı adına sizlere hoş geldiniz diyorum. Bu vatanı canı pahasına bizlere vatan yapan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükran, minnet ve saygı ile anıyoruz. Bugün iki anlamlı günü bir arada kutluyoruz. 6 senedir bu tür etkinlikleri yaptığınızı yakından takip ediyor ve kendimi bir dostunuz olarak görüyorum. Mali disipline sahip ülkemizi devamlılığı için sizlere çok ihtiyacımız var.” dedi.

BMMGD Başkanı Turgay Kanarya ise açılış konuşmasında sözlerine başlarken, pandemi nedeniyle davet edemediği meslektaşlardan özür dileyerek, koşulların iyileşmesi halinde çok daha geniş katılımlı bir organizasyonda bir araya gelme sözü verdi. Ayrıca T.C Tarım ve Orman Bakanlığı ile görüşmeler yaptık, ülkemizin akciğerleri yanarken bu duruma sessiz kalamazdık dedi. Bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında grubumuza hatıra ormanı yeri tahsis edileceği başta tüm grup üyeleri adına olmak üzere 50.000 ağaçlık “BMMG Cumhuriyet Ormanı” ismiyle bir hatıra ormanı oluşturacağımızın müjdesini verdi.

Ayrıca günün anlam ve önemine değinmenin yanı sıra 30 Ağustos’un kendileri için derneğin kuruluş günü olması bakımından da ayrı bir önem taşıdığını ve bugün aynı zamanda 6. yıl dönümlerini kutladıklarını vurguladı. Kanarya, 6 yıl içerisinde yaptıklarını şu rakamlarla özetledi: “2621 tane kamu gözetim eğitimi verdik. 1051 bilirkişi, 109 kişi nitelikli matematik dediğimiz aktüerya,.711 kişi konkordato, 794 kişi uzlaştırmacılık eğitimi aldı ve 23 kişi de yüksek lisansını derneğimiz aracılığıyla tamamladı.” dedi. 6 yıl içerisinde çok şey yaptıklarını ama daha yapacakları çok şeyleri olduğunu belirterek Mücbir Sebep ve Yeşil Pasaport gibi sektör sorunlarına değindi ve sorunları çözmek için takipçisi olacaklarını açıkladı.

Son olarak TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Masum Türker’in mesleğin gelişimini kendi anılarıyla aktararak deneyimlerini paylaştığı kutlama, katılımcılara günün anısına plaketlerinin takdim edilmesi ile son buldu.