Doğru bildiğini yap...

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Etkinliği Taksim

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Etkinliği Taksim
10 Kasım 2017

10 KASIM VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ANDIK

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; 1938’de ebedi hayata intikal etti. Arada 79 yıl geçti Türk ulusunu derin üzüntüye sevk eden bu gün aynı zamanda dünya milletleri arasında derin yankı ve üzüntü uyandırmıştır. Çünkü başta dünya devletlerini yöneten liderler olmak üzere herkesin ortak noktası O’nun dünyaya gelmiş çok nadir bir kişilik ve devlet adamı olduğuydu. Reformcu ve ileriyi görecek kadar özgün niteliklere sahipken, Kurtuluş savaşında kendi halkıyla birlikte “ya İstiklal ya ölüm” diyen dünyanın gördüğü en cesaretli komutanıydı.

Kurmuş olduğu Cumhuriyet ve getirdiği devrimler ile ülkemizi dünyanın devletleri arasında saygın ve önemli bir devlet haline getirmiştir. 10 Kasımı kendisi dahi matem günü ilan edilmesini istememiştir. Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir” demesi O’nun engin gönüllülüğüne  ‘duyduğumuz özlem gelecekte bizden ne istediğini anlamaya yetmekte

 Bu nedenle Atatürk’ün fikir ve düşüncelerini daha iyi kavramak ve uygulamak gerekir işte zekâsıyla kişiliği ile benliğimizde yer alan Ulu Önder Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle bir kez daha anıyoruz.